16 забавни факта за „Женени с деца“

admin октомври 28, 2016 Коментарите са изключени за 16 забавни факта за „Женени с деца“ 672
16 забавни факта за „Женени с деца“

Бившите сценаристи на „Laverne & Shirley“ и „Diff’rent Strokes“ Майкъл Мой и Рон Левит са уморени от захаросаните семейни сериали на 80-те години. Затова, когато получават възможността да създадат чисто нов сериал за новата тогава телевизионна мрежа Фокс, двамата измислят сериал, който е коренно противоположен на всичко, което са правели до този момент. И така се ражда изключително популярният в България сериал „Женени с деца“. Ето 16 неща, които е много вероятно да не знаете за тази класическа семейна комедия.

1. Това е първият прайм тайм сериал на Фокс

На 5 април 1987 г., Фокс прави своя прайм тайм дебют с пилотния епизод на Женени с деца, който е последван с премиерата на Шоуто на Трейси Улман. Това се случва в 19:00 местно време. В 20:00 часа, двата епизода се повтарят отново. И след това отново в 21:00.

2. Това е най-дълго просъществувалият сериал в историята на Фокс

Женени с деца се разпростря в цели 17 сезона, в които бяха направени невероятните 257 епизода. Последният епизод бе излъчен на 9 юни 1997 г. в Америка.

3. Песента от сериала се пее от Франк Синатра

Песента „Love and marriage“ е написана от Сами Кан и Джими Ван Хайсен и е изпълнена за първи път в телевизионно предаване през 1955 г. А записаната версия, която се изпълнява в Женени с деца, се пее от Франк Синатра.

4. Кели и Бъд се играят от други актьори в пилотния епизод

 Тина Каспари и Хънтън Карсън играят Кели и Бъд Бънди в неизлъчвания пилотен епизод на сериала, но са заменени от Кристина Апългейт и Дейвид Фустино до официалната премиера на Женени с деца по телевизията. Все пак, пилотният епизод може да бъде намерен в YouTubе.

5. Майкъл Ричардс е бил прослушван за ролята на Ал

Две години преди да получи променящата живота основна роля в друг голям и известен сериал – Зайнфийлд – Ричардс се явява на прослушване за ролята на бащата в семейство Бънди. Може би за негово добро, тъй като ролята му в Зайнфийлд е наистина добра, а и за добро на многобройните фенове на образа на Ал, изигран от Ед О’Нийл, Ричардс се разминава с тази роля и след това получава тази, която наистина му приляга.

6. Ед О’Нийл получава прослушване заради ролята си в театралната постановка „За мишките и хората“

Изпълнителен продуцент във Фокс по случайност е видял О’Нийл да играе Лени в театрална постановка в Кънектикът и си спомня за него, когато умуват кой да поканят за ролята на Ал. Той печели ролята на прослушването като просто си поема дъх и отпуска раменете си преди на престъпи през входната врата – нещо, което никой друг от кандидатите не е направил.

7. О’Нийл базира образа на Ал на някои свои приятели и членове на семейството

По-конкретно, актьорът е разказвал, че е базирал своята актьорска игра на някои свои чичовци и на един „грубоват приятел от гимназията“. Нито един от тези хора вероятно не са видяли сериала в първите години, защото в родния град на актьора в щата Охайо мрежата на Фокс не е налична по времето на дебюта на шоуто.

8. Сериалът на практика проваля филмовата кариера на Ед О’Нийл

Макар и да се включва в няколко филма, филмовата кариера на Ед О’Нийл не върви особено добре след края на сериала. Причина за това е, че тестовата публика се разсмива всеки път, когато той се появява на екрана, дори и, например, да играе явяващ се пред военен съд капитан от флота.

9. Кейти Сегал изгражда стила на Пеги сама

Тя се явява на прослушването, вярвайки, че Пеги би се обличала като бивша сервитьорка.

10. Бюджетът за първите няколко сезона е бил малък

Бюджетът в ранните дни на сериала е бил толкова малък, че понякога реквизита е бил носен от членовете на актьорския състав и екипа на сериала. До Сезон 3 Кейти Сегал трябва да носи перука.

11. Фокс отказват да излъчат епизод, който излиза на бял свят чак през 2002 г.

Епизодът от Сезон 3 “I’ll See You in Court” е счетен за твърде пикантен, за да бъде показан по телевизията през 1989 г. Той бе излъчен чак през 2002 г. по друга телевизия и то в редактирана форма. През 89-та, шоуто е под натиск заради показваното в епизодите, което довежда до това някои рекламодатели да изтеглят своите реклами от сериала.

12. Сценаристите вкарват любовта на Дейвид Фостино към хип-хопа в сериала

Рап името Бъд Бънди – Грандмастър Би – се ражда, след като сценаристите забелязали Фостино да кани своите DJ приятели на снимачната площадка и знаейки, че актьорът е имал като по-млад желание да стане рап изпълнител. През 1992 г., Фостино дори издава албум.

13. Сценаристите правят Джеферсън Д’Арси таен агент след оплакване от Тед Макгинли

Макгинли е останал недоволен от превръщането на героя му в „такъв смешник“, което накарало сценаристите да го превърнат в таен агент.

14. Стийв напуска сериала, за да може играещият го актьор да се върне в театъра

Дейвид Гарисън, който играе съседа Стийв Роудс, се появява в сериала четири пъти след официалното напускане, винаги с различна професия.

15. Женени с деца има неуспешен римейк в България

През 2012 г., Нова телевизия стартираха римейк на Женени с деца, който се казваше „Женени с деца в България“. Сериалът обаче продължи само един сезон и цялостното мнение на критиката бе, че е неуспешен и много далеч от нивото на оригинала. В родната версия на сериала, аналогът на Ал се играе от Георги Борисов, а този на Пеги – от Стефания Колева.

16. Звездата на Ед О’Нийл в холивудската Алея на славата се намира пред магазин за обувки

Той бе награден със звезда в Алеята през 2011 г. Тя се намира пред известния магазин за обувки DSW.

Comments are closed.