Confederate е следващият сериал на HBO от Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс

admin юли 20, 2017 Коментарите са изключени за Confederate е следващият сериал на HBO от Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс 176
Confederate е следващият сериал на HBO от Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс

Създателите на Game of Thrones, Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс правят сериал  с HBO за робството в Америка, наречен Confederate.

Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс са доста хвалени от множеството фенове на Game of Thrones, който HBO в момента развива. Тъй като Game of Thrones продължава своя предпоследен сезон, двамата продуценти обявиха своя следващ проект в HBO: алтернативния исторически сериал, озаглавен Confederate. И това звучи точно както бихте могли да очаквате, тъй като това е поредица за това как светът е можел да се промени, ако Конфедеративните щати на Америка бяха успели да се отделят от Съюза през 60-те години на ХХ век.

Confederate представя събития, водещи до третата американска гражданска война. Тя се осъществява в алтернативен график, в който южните щати успешно се отделиха от Съюза, пораждайки нация, в която робството остава законно и се е превърнало в модерна институция. Историята проследява широк набор от герои от двете страни на Mason-Dixon Demilitarized Zone  – бойци на свобода, ловци на роби, политици, аболиисти, журналисти, ръководители на робски конгломерат и семействата на хората, които са поробени.

Това със сигурност е мощен сюжет, който ще пусне тези демонстранти точно в сърцето на Америка, робството и раните. Въпреки това един сценарий от типа „какво щеше да стане“ винаги би бил успешен, ако се има предвид как американската и дори световната история може да се промени, ако Конфедерацията спечели Гражданската война. Южните апологели представляват реалност, където робството постепенно ще изчезне… и Бениоф и Уайс явно избягват тази мечта. Но въпросът е ясен, ако все още има Съединени щати или ако самата страна в крайна сметка се срине след първата успешна отцепка. И ако нямаше САЩ, как щеше да има Втората световна война?

Това са интересни въпроси. Но Бениоф и Уайс, които влизат на тази територия с HBO, изглеждат по-малко подготвени. Алегоричните възможности за представяне на корпоратизацията на робството може да са големи, но това са многобройните клопки, които се намират под това концептуално тънко въже. Въпреки че партньорството с изпълнителните продуценти и писатели Никълъс Трамбъл Спалман от Justified и Малкълм Спралан от Empire показва поне една крачка в правилната посока.

От своя страна Бениоф и Вайс казаха: „Обсъждаме Confederate от години, първоначално като концепция за игрален филм. Но нашият опит в Thrones ни убеди, че никой не предлага по-голямо, по-добро разказващо платно от HBO. В този серал няма да има дракони или Уайт Уокърс, но създаваме свят и не можем да си представим по-добри партньори в изграждането на света, от Никълъс и Малкълм, които дълго време ни впечатлиха с остроумието си, въображението и уменията им на скрабъл.”

Comments are closed.