Истинските хора, вдъхновили известни супергерои

admin декември 27, 2016 Коментарите са изключени за Истинските хора, вдъхновили известни супергерои 199
Истинските хора, вдъхновили известни супергерои

Най-известните супергерои са неземни същества със сили, които ние, простосмъртните не можем да се надяваме да притежаваме. И все пак много от тези герои а вдъхновени от реални хора. Ето някои от тях.

1. Джон Константин

Дебютното си появяване в сагата на Swamp Thing през лятото на 1985 г., Джон Константин е моделиран след спечелването на Грами от музиканта Стинг. Комикс художниците Стивън Р. Бисет и Джон Тотлебен казаха на писателя Алън Мур, че искат да се създадат герой, който изглеждаше като Стинг, защото те са големи фенове на бандата The Police.

„Започнахме изготвянето на Стинг в бекграунд сцени на Swamp Thing. И това е играта, която ние играехме,“ каза Бисет. „Обичахме The Police, Джон бе голям фен на Анди Съмърс. А на мен ми харесаше Стинг, защото той имаше голямо лице и аз бях голям фен на филма Quadrophenia. Писахме на Алън, и му казахме: Отиваме да сложим Стинг в комикса, и Алън, ти по-добре ще направиш героя. Ние ще го направим по-видим, независимо дали ви харесва или не. И така Алън го направи Джон Константин.“

2. Батман

Съ-творците на Батман, Бил Фингър и Боб Кейн наименоваха Брус Уейн, познат още като Батман, по подобие на Робърт Брус, или крал Брус I на Шотландия, и офицера от Американската война за независимост, Антъни Уейн. „Първото име Брус Уейн дойде от Робърт Брус, шотландския патриот. Търсих име, което предполага, колониализма. Опитах Адамс, Ханкок … после се сетих за „Mad“ Антъни Уейн.“ каза Фингър.

3. Жената котка

През 1940 г., съ-творците на Батман, Бил Фингър и Боб Кейн създадоха Жената котка (Catwoman), тогава известна като просто The Cat, за да добавят сексапил в комикса и за въвеждане на „приятелски враг, който е извършил престъпления, но също събужда романтичния интерес в доста безсъдържателния живот на Батман.“ Видът на Catwoman е базиран на Джийн Харлоу, която според Кейн, персонифицирани „женската красота като най-чувствена.“

4. The flash

През 1956 г., комикс писателя Робърт Канигер създаде Flash/Бари Алън (Silver Age) чрез комбиниране на имената на двама популярни шоумени към този момент. Бари Грей беше радиоводещ, който е известен като „The Father of Talk Radio“, докато Стив Алън е известен като първият домакин на The Tonight Show през 1954 г. и по-късно домакин на The Steve Allen Show през 1956 година.

5. Wolverine

Wolverine е най-популярния герой в X-Men комикс поредицата. Той първоначално е бил създаден като много малък герой, с единствената цел да се бори срещу невероятния Hulk, когато „големия човек“ заминава за Канада. Wolverine се основаваше на героя на актьор Пол Д’Амато в Slap Shot. В култовата класика, Д’Амато играе д-р Хук, който изгледаше луд с форма на косата си и дебелите бакенбарди.

6. Професор Х

Стан Лий и Джак Кърби моделират външния вид на професор Чарлс Ксавие като носителя на Оскар, актьора Юл Бринър. „Мислех за професор Х като Юл Бринър„, каза Лий в интервю за Wizard през 1993 г. „Аз мислех, че би било добре, ако той е физически ограничен, тъй като умът му беше толкова силен.“

7. Жокера

През 1940 г., 17-годишният комикс асистент Джери Робинсън, подаде една груба скица на картата за игра Joker на комикс писателя Бил Фингър, тогава двойката работеше с художника Боб Кейн на Batman #1. Те се опитваха да измислят дизайн за герой арх-враг на Батман, така Фингър и Кейн поизчистиха скицата, за да изглежда по-скоро като филмовата звезда Конрад Вейдт, който изигра един мъж с обезобразена и постоянна усмивка на лицето си в 1928 г. филма The Man Who Laughs.

„В тази първа среща, когато му показах скицата на Жокера, Бил каза, че му напомня на Конрад  Вейдт в The Man Who Laughs.“ каза Робинсън.

Comments are closed.